Hapšenja zbog poreskih pronevera, pranja novca i pronevera u privredi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Pripadnici beogradske policije uhapsili su osam ljudi zbog poreskih prevara i pranja novca kojima su oštetili budžet Srbije za više od 8,6 miliona dinara, saopšteno je danas.

Oni su osumnjičeni da su od septembra do kraja marta koristili lažne račune u poslovnim knjigama i iskazali porez na dodatu vrednost veći od 8,6 miliona dinara.

Plaćanja tih fiktivnih računa obavljena su na tekuće račune “fantomskih” firmi, sa kojih je novac podizan i deljen između uhapšenih.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni javnom tužilaštvu, uz krivičnu prijavu.

 


Uhapšena S.I. u Kraljevu zbog pronevere od skoro 4 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu uhapsili su S. I. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavlјanju privredne delatnosti.

Kako se sumnja, ona je kao odgovorno lice privrednog društva „Cmana“ u Jagodini tokom 2021. godine, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvojila novac od pazara u iznosu od 470.820 dinara, koji nije uplaćivala na tekući račun navedenog privrednog društva, kao i robu koja joj je bila poverena u radu, u iznosu od 3.412.893 dinara.

Na taj način, ona je, kako se sumnja, sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od ukupno 3.883.714 dinara i oštetila navedeno privredno društvo za isti iznos.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu, nakon čega joj je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x