Grujić (SSP): Nečinjenjem u oblasti prevencije nasilja ministarstvo i Vlada ugrožavaju bezbednost

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen
Podelite vest

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Danijela Grujić upozorila je danas da Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije nečinjenjem u periodu letnjeg raspusta kada se moglo učiniti mnogo na prevenciji nasilja, “mogu naneti nesagledivu štetu posebno po pitanju bezbednosti učenika i zaposlenih u prosveti”.

Ona je ocenila da javnost i roditelji nisu dosad čuli efikasna, konkretna i trajna rešenja problema nasilja.

“Zbog toga sam danas postavila kao prosvetni radnik i narodna poslanica Stranke slobode i pravde i poslaničke grupe ‘Pravac Evropa’ više poslaničkih pitanja novoj ministarki prosvete Slavici Đukić Dejanović o konkretnim planovima, merama i zvaničnim uputstvima Ministarstva prosvete upućenim školama pred početak nove školske godine”, navela je Grujić u saopštenju.
Ocenila je da su potrebni konkretni potezi u pravcu “humanizacije društva i zaustavljanja nasilja” kroz obrazovni sistem na bazi prosvetne reforme kroz prihvatanje izmene krovnog zakona u obrazovanju.

“Smatram da je za tako nešto bilo neophodno predložiti i birati agilnu, stručnu i sposobnu osobu za ministra prosvete. Umesto toga imali smo u periodu raspusta priliku samo da čujemo par deklarativnih smernica nove ministarke, deset krajnje uopštenih teza premijerke i saopštenje o potpisivanju Memoranduma o saradnji tri ministarstva u realizaciji Pilot projekta ‘Svako dete ima pravo da odrasta zdravo'”, rekla je Grujić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x