European Urology Today: “Srbija je vodeći primer u međunarodnoj kampanji”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U poslednjem izdanju časopisa European Urology Today, zvaničnog biltena evropskog urološkog EAU, pod naslovom “Srbija je vodeći primer u međunarodnoj kampanji”, objavljen je prilog o angažovanju Srbije tokom Urološke nedelje 2021.

Iskazana je specijalna zahvalnost Urološkoj sekciji Srpskog lekarskog društva, koja je podržala kampanju nizom promotivnih aktivnosti. U prilogu je predstavljen i profesor dr Dragoslav Bašić, predsednik Urološke sekcije SLD i rukovodilac Klinike za urologiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

Navedene aktivnosti ostvarene su uz podršku Univerzitetskog kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih i obrazovnih ustanova u Srbiji, a uključivale su predstavljanje sadržaja kampanje na veb stranicama, kao i u digitalnim i štampanim medijima, nastupe eminentnih urologa u TV emisijama o zdravlju, otvorenu ambulantu, prezentaciju zvaničnog promotivnog materijala EAU na srpskom jeziku u javnim prostorima zdravstvenih i obrazovnih ustanova, i održavanje tematskih stručnih skupova.

U kampanju su bili uključeni i studenti medicine, kako bi svojim angažovanjem doprineli podizanju svesti o inkontinenciji i važnosti njenog blagovremenog lečenja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x