CESID: SNS u Beogradu dobio 38,8 odsto, Ujedinjena Srbija 20,4, a Moramo 10,6 odsto glasova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)
Podelite vest

Prema preliminarnim rezultatima, najviše glasova na izborima za novi saziv Skupštine Beograda osvojila je Srpska napredna stranka – 38,8 odsto, saopštio je Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID).

Lista Ujedinjeni za pobedu Beograda osvojila je 20,4 odsto glasova, a koalicija “Moramo” dobila je 10,6 odsto podrške birača.

Socijalistička partija Srbije dobila je 7,1, a koalicija NADA 6,2 odsto.

Zavetnici su dobili podršku od 3,6 odsto, a Patriotski blok 3,5 odsto glasova.

Ovo su rezultati na osnovu 57 odsto obrađenog uzorka.


CRTA: U Beogradu odziv na izbore 57,3 odsto, u Skupštinu grada ulazi sedam stranaka ili koalicija

Na beogradske izbore na osnovu 96 odsto obrađenog uzorka, izašlo je 57,3 odsto upisanih birača, a koalicija “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” osvojila je najviše glasova, odnosno 38,1 odsto, saopšteno je jutros iz Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

Koalicija “Ujedinjeni za pobedu Beograda” na drugom je mestu sa 21,3 odsto glasova, dok je koalicija “Moramo” osvojila 10,8 posto glasova.

Iz CRTE su naveli da u Skupštinu grada Beograda ulaze i koalicija oko Socijalističke partije Srbije (6,9 odsto), koalicija “NADA” (6,3 odsto), stranka Zavetnici (3,5 odsto) i koalicija “Patriotski blok” (3,4 odsto).

Najbliža prelasku cenzusa bila je koalicija “Ajmo ljudi” sa 2,8 posto glasova, kao i koalicija “Suverenisti” sa 2,2 odsto glasova.

Srpska radikalna stranka osvojila je 1,6 posto glasova, pokret Ljubav, vera nada 0,6 odsto, a Ruski manjinski savez 0,4 procenta.

CRTA je navela i da je bilo 2,1 odsto nevažećih listića.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x