Brnabić (SNS): Glavna bitka na ponovljenim izborima u Beogradu oko naziva liste naprednjaka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Insajder Video printscreen
Podelite vest

Premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je danas da se na ponovljenim izborima u Beogradu “glavna bitka” vodi oko naziva izborne liste Srpske napredne stranke (SNS), zbog zahteva opozicije da se ne koristi ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić, koja je i funkcionerka SNS-a, je rekla za televiziju Hepi da tako nešto zakon ne zabranjuje i da je ta stranka zatražila od Vučića, “ako želi da im pozajmi njegovo ime, da će ga koristiti sa najvećim ponosom”.

Kazala je da se lokalni izbori u Beogradu “ne ponavljaju zbog pritiska Zapada”, već zato što nakon izbora 17. decembra prošle godine nije postojao “pun legitimitet” za formiranje gradske vlasti. Ona je rekla i da “politika nije matematika” za SNS, iako je bilo razgovora sa nekim odbornicima liste “Mi – glas iz naroda”, koji su SNS-u mogli da obezbede većinu u Beogradu.

“Idemo na izbore, nismo imali većinu mi, nisu imali oni. Mi smo imali brojčanu, ali politika nije matematika”, kazala je Brnabić.

Dodala je da će danas biti održan “prvi sastanak sa ODIHR-om”, koji je uputio preporuke za poboljšanje izbornog procesa nakon decembarskih izbora.

“Mi ćemo nastaviti da radimo, videćemo šta možemo da implementiramo od svih tih preporuka”, rekla je Brnabić

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x