Boško Obradović: Aktuelna vlast doživela fijasko u politici prema Kosovu i socio-ekonomskoj krizi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Jedan od nosilaca liste “Nacionalno okupljanje” Boško Obradović ocenio je danas da su politika prema Kosovu i Metohiji i socio-ekonomska kriza koja je dovela do osiromašenja građana dva iskušenja na kojima je aktuelna vlast “doživela fijasko”.

Obradović je u saopštenju naveo danas da se vlast Srpske napredne stranke (SNS) godinama predstavlja kao patriotska, koja brani Srbe na Kosovu i Metohiji, i kao ekonomski uspešna, koja zapošljava i podiže životni standard građana.

“Francusko-nemački ultimatum o priznanju lažne države Кosovo, koji je Vučić prihvatio u Briselu i Ohridu, razvejao je lažni patriotizam vlasti, a ogromni skokovi cena i pad kupovne moći građana raskrinkali su lažnu statističku sliku ekonomskog tigra”, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, korupcija u vrhu vladajućeg režima i namešteni i preplaćeni poslovi stavili su “završni pečat na jednu sada već potpuno kompromitovanu vlast koja zbog svega ovoga mora da ode”.

“Zemlja nam je siromašna, narod nam je zbunjen i sluđen propagandom sa medija koji su pod kontrolom ili vlasti ili Zapada. Siromaštvo je okovalo Srbiju. Politička elita na vlasti je ravnodušna prema siromaštvu običnog čoveka”, dodao je Obradović.

Ocenio je da su privilegije vezane samo za one koji rade za vlast ili za strance, a da niko ne misli na probleme ljudi “koji više ne mogu da žive u ovoj zemlji od svog rada, pa mnogi odlaze u inostranstvo, a još više njih razmišlja o odlasku”.

“Srbija je umorna, posvađana, ponižena i siromašna zemlja pod aktuelnom vlašću. Srbija traži novi pravac i odgovornu vlast. Traži jedinstvo a ne one koji je stalno dele i antagonizuju”, naveo je Obradović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x