Bivši radnici fabrike Zastava kamioni dobiće gotovo 79 miliona dinara za pokriće duga za plate

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: YouTube RTV Kragujevac printscreen

Bivšim radnicima fabrike “Zastava kamioni” u stečaju u sredu, 16. novembra, biće namiren deo duga za plate i to isplatom sredstava iz rebalansa gradskog budžeta kojim je opredeljeno gotovo 79 miliona dinara.

Kako je agenciji Beta rekao predstavnik bivših radnika “Zastava kamiona” Milojko Popović, 307 bivših radnika na taj način će uspeti da naplati oko 70,8 odsto od svojih priznatih potraživanja, dok će i dalje ostati neizmiren dug od oko 40-ak miliona.

Bivši radnici “Zastava kamiona” nisu mogli da namire svoj dug za plate kroz stečaj, pošto je procenjena vrednost fabrike mnogo manja od duga prema poveriocima.

Grad Kragujevac je u budžetu opredelio sredstva za potraživanja zaposlenih u toj firmi odlukom Skupštine od 4. novembra, postupajući po zaključku Vlade Srbije da im ustupi svoja potraživanja od fabrike kamiona.

Popović je kazao da su od ponedeljka, 7. novembra, su radnici u “Zastava kaminonima” počeli da potpisuju izjave da se umanuju njihova potraživanja u stečajnom postupku za iznos koji će im isplatiti grad Kragujevac.

On je podsetio da su se radnici ranije odrekli kamate na svoja potraživanja, ali da se neće odreći ostataka duga od oko 40 miliona dinara te će o tome nastaviti pregovore sa državom.

Radnici “Zastva kamiona” su svoju borbu za neisplaćena potraživanja godinama vodile kroz brojne proteste i pregovore sa predstavnicima Grada Kragujevca i Vlade Srbije.

Država je do sada bivšim radnicima isplatila tri jednokratne socijalne pomoći, jednu od po 40.000 dinara i dve od po 50.000 dinara.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x