BIRODI: REM odbio da dostavi podatke, traži se intervencija Poverenika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Birodi.rs printscreen
Podelite vest

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da će pokrenuti postupak protiv Regulatornog tela za elektronske medije (REM) pred Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, jer im suprotno zakonu, nisu dostavili sve podatke monitoringa televizija tokom izborne kampanje.

BIRODI je u saopštenju naveo da je od REM, kroz zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, tražio da im dostavi bazu koja sadrži podatke o monitoringu pružalaca medijskih usluga (televizija) tokom kampanje za parlamentarne izbore.

“Izbegavajući da primeni Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, REM je kao odgovor BIRODI-ju poslao link parcijalnog izveštaja uz obrazložene da REM ne poseduje druge podatke, sem onih koji su obrađeni u navedenom izveštaju”, navodi se u saopštenju.

BIRODI je dodao da će taj odgovor REM biti pridružen dokumentaciji u okviru predmeta pri Republičkom tužilaštvu za organizovani kriminal, koji je formiran na osnovu izveštaja te organizacije o radu republičkog regulatora.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x