BIRODI: Agencija za sprečavanje korupcije formirala predmet o zavisnom položaju poslanika od Vučića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija foto: Narodna skupština Republike Srbije
Podelite vest

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je da je na osnovu prijave koju su ranije podneli, Agencija za sprečavanje korupcije formirala predmet o zavisnom položaju poslanika Srpske napredne stranke (SNS) u odnosu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

BIRODI je pozvao Agenciju za sprečavanje korupcije da pre donošenja odluke organizuje konsultativni proces sa domaćim stručnjacima, pre svega članovima Saveta za borbu protiv korupcije, kao i sa međunarodnim ekspertima uključujući i GRECO stručnjake, jer se kako su naveli, radi o odluci koja ima suštini uticaj na integritet skupštine Srbije.

“Biro za društvena istraživanja je izradio grafički prikaz zarobljavanja skupštine Srbije (neposredno) i regulatornih tela (posredno) od strane predsednika republike. U vezi ovog slučaja BIRODI se obratio i GRECO – telu Saveta Evrope za borbu protiv korupcije sa predlogom da u skladu sa pravilom 34 sprovede vanrednu evaluciju u oblasti sukoba interesa i integrita antikroupcijskih tela”, stoji u saopštenju.

BIRODI je ranije podneo prijavu u kojoj se navodi da je davanjem imena izbornoj listi na kojoj su bili kandidati za poslanike ispred SNS i aktivnim uključivanjem u izbornu kampanju, Vučić stavio izabrane poslanike u zavisan položaj čime je kako su dodali, prekšen član 40 zakona o sprečavanju korupcije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x