Beogradski aktivisti: Nećemo dozvoliti rušenje Sajma i širenje Beograda na vodi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Sajam.rs
Podelite vest

Neformalna mreža beogradskih aktivista Združene inicijative i pokreti (ZIP) podržala je za sutra najavljeni “Marš za Sajam” u centru Beograda u organizaciji pokreta Kreni-Promeni i najavila da “neće dozvoliti” rušenje tog objekta.

U saopštenju su upozorili da je kompleksu Beogradskog sajma “već otet deo parkinga i predat Beogradu na vodi”.

“Sve se to radi pod plaštom nekakvog novog EXPO centra i nacionalnog stadiona koji planiraju da zidaju nasred surčinske livade, iako Beograd ima i Sajam i dva reprezentativna stadiona”, naveli su aktivisti.

Najavili su da će “stati pred bagere” kako bi sprečili rušenje Beogradskog sajma.

“Nema rušenja Sajma, nema širenja Beograda na vodi! Savamalu si srušio, ali Beogradski sajam nećeš! Milenijum mafija planira rušenje Beogradskog sajma samo zbog ekskluzivne parcele na kojoj se Sajam nalazi, da bi se tu sazidalo brdo načičkanih solitera zarad novih milijardi profita koji će otići njima u džepove”, naveli su iz Združenih inicijativa i pokreta.

Saopštenje su potpisali inicijativa građana Za naš Kej, udruženja građana Bela Čaplja, Komšija Krnjača, Unija treći Beograd, Zajednička akcija Blok 70/70a, Naša mesna zajednica, OSNA, Zemunski Zgubidani, Sačuvajmo Gardoš i Zemun Srce Grada.

Za sutra u 11.55 je pokret Kreni-Promeni najavio okupljanje učesnika “Marša za Sajam” ispred Parka Manjež pred povorku do Beogradskog sajma.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Popovic
Popovic
4 months ago

Ko vas bre pita.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x