Dodik: Sabor srpskog naroda ‘nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas ideju predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da Sabor srpskog naroda bude održan odmah nakon glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

Dodik je danas od Vučića zatražio da “Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske bude održan odmah po usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, jer srpski narod mora da pruži snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene”, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Vučić je tokom današnjeg sastanka izvestio Dodika o aktivnostima Srbije i njene delegacije u Ujedinjenim nacijama povodom predloga Nemačke i drugih velikih sila da se usvoji rezolucija o Srebrenici. Srbija je uložila maksimalne napore da zaštiti, ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo, rekao je Vučić. Kako se navodi u saopštenju iz Predsedništva Srbije, Vučić je istakao da je situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju pomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cenu.

Dodik je obavestio predsednika Vučića o svojoj poseti Rusiji i rezultatima te posete. O svim ekonomskim projektima i drugim vidovima saradnje, Vučić i Dodik razgovaraće 1. maja u Beogradu.

Glasanje o usvajanju rezolucije o Srebrenici ranije najavljeno za 2. maj odloženo je, a novi datum još nije zvanično objavljen.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija izjavio ranije da sednica Generalne skupštine UN-a na kojoj će se raspravljati o nacrtu Rezolucije UN o Danu sećanja na genocid u Srebrenici, neće sigurno biti održana pre 6. maja.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x