Ben Šelton protivnik Đokovića u polufinalu Ju Es Opena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: prinstcreen
Podelite vest

Američki teniser Ben Šelton plasirao se u svoje prvo grend slem polufinale, pošto je rano jutros u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD pobedio sunarodnika Frensisa Tijafoa sa 6:2, 3:6, 7:6(7), 6:2.

Ovaj 20-godišnji teniser postao je najmlađi Amerikanac koji je stigao do polufinala Ju Es Opena u poslednjih 30 godina, odnosno od Majkla Čenga koji 1992. godine u polufinalu poražen od Stefana Edberga.

Šelton će se za plasman u finale boriti se sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem koji je prošao u rekordno 47. grend slem polufinale.

“Osećam kao da sam sve ostavio ovde večeras. Bila je to emotivna bitka”, rekao je Šelton posle meča.

Šelton je u prvom setu dva puta oduzeo servis desetom teniseru sveta, Tijafo je uzvratio u drugom setu, a vrhunac meča dogodio se u trećem setu koji je započeo sa čak šest brejkova i na kraju rešen u taj-brejku.

Tada je Šelton najpre propustio dve set lopte, potom je Tijafo imao jednu, da bi na kraju mlađi Amerikanac realizovao treću set loptu i stigao na korak od polufinala. Šelton je četvrti set dobio ubedljivo, dva puta je napravio brejk i tako zakazao veliki duel sa Đokovićem.

U ženskom delu turnira, plasman u polufinale obezbedila je Čehinja Karolina Muhova koja je savladala Rumunku Soranu Kirsteu sa ubedljivih 6:0, 6:3. Ona će u svom prvom polufinalu Ju Es Opena igrati protiv Amerikanke Koko Gof.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x