Aleksić: U Srbiji počinje da ključa, kod građana je moć, u stranci slušam članove i odbore

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik Poslanicke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksic. foto: BetaPhoto/miloš Miškov
Podelite vest

Šef poslaničke grupe Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je da je nezadovoljstvo građana “već toliko veliko da sve počinje da ključa kao u pretis loncu” kao i da će “u jednom trenutku taj ventil morati da popusti”.

“I to uskoro, jer građani počinju da shvataju da je moć u njihovim rukama”, rekao je Aleksić za nedeljnih NIN.

Alesić je ocenio da je sadašnja opozicija “čvršća, žilavija i spremnija na borbu nego čaki ona iz doba Miloševića” i “veruje da će se u Srbiji promena dogoditi preko noći”.

“Protesti su potpuno vratili nadu građanima da mogu da promene vlast, a sa druge strane su članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke u velikom strahu i njihov moral je pao kao nikada pre”, rekao je Aleskić.

Kako je dodao, “u takvom ambijentu oni pokušavaju da spasavaju sebe, a ne Aleksandra Vučića”, “dokaz je to što nije uspeo, kao što je najavio, da za Vidovdan formira svoj pokret”.

“U više od 30 gradova su građani ustali. I ovo što se dešava tokom leta pokazuje odlučnost i istrajnost, koje su neophodne, a od septembra će to biti daleko viši nivo borbe. Ova mržnja i agresija koju živimo ne može da opstane”, istakao je Aleksić.

Govoreći o dešavanjima u NS, on je naveo da ima obavezu da sluša članove i odbore stranke.

“I sve odluke ću donositi u skladu sa tim, jer da nema njih nema ni mene. Mi smo tim”, rekao je Aleksić, koji je nedavno smenjen sa mesta predsednika Izvršnog odbora, dok ga deo stranke želi za njenog predsednika.

Na Oplencu u nedelju sastanak članova Narodne stranke naklonjenih Aleksiću

Članovi, opštinski i gradski odbori Narodne stranke koji podržavaju potpredsednika stranke Miroslava Aleksića sastaće se u nedelju, 6. avgusta u hotelu na Oplencu, iznad Topole i odlučiti kako će stranka dalje delovati.

Aleksić je za portal N1 potvrdio da će sastanak biti održan u nedelju na Oplencu i dodao da će mediji biti pozvani da dođu u 13 časova.

Prema izvorima tog portala iz stranke, ukoliko predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić do petka ne povuče odluke koje, kako tvrde, nisu statutarne, a među kojima je i ona kojom je Aleksić smenjen sa čela Izvršnog odbora, stranka bi mogla da promeni ime i da ponovo bude Narodni pokret Srbije, kako se zvala do 2017. godine.

Najavljeni sastanak, kako piše N1, “neće biti slučajno održan u Topoli, već je simbolički vezan za prestoni grad Karađorđa Petrovića, prvog ustanika Srbije”.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x