Agencija: Neutemeljne tvrdnje predstavnika TS o postupanju u slučaju SNS i kol centra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Insajder Video printscreen
Podelite vest

Agencija za sprečavanje korupcije ocenila je da su “neutemeljene tvrdnje” programskog direktora Transparentnost Srbije (TS) Nemanje Nenadića o postupanju Agencije po prijavi TS protiv Srpske napredne stranke (SNS) u vezi sa radom kol centra u izbornoj kmpanji.

Nenadić je ocenio da Agencija za sprečavanje korupcije, koja je odlučila da ne pokrene postupak u vezi sa kol centrom SNS, nije uradila sve što je mogla da ispita taj slučaj.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) je naveo da je SNS negirala učešće u radu kol centra, a Nenadić u izjavi za taj portal je kazao da je Agencija ipak morala da traži dodatne informacije o angažovanju radnika u kol centru i njihovom plaćanju.

Agencija je u saopštenju navela da je TS prijavu podnela Agenciji zbog sumnje da je SNS prekršila krivični i zakon o finansiranju političkih aktivnosti, “iako je znala da Agencija nije nadležna za vodjenje krivične istrage”.

“Proveravajući navode koji se odnose na kršenje Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Agencija je iskoristila zakonska ovlašćenja za prikupljanje informacija i dokaza, i utvrdila da ne raspolaže dokazima koji na nesumnjiv način potvrdjuju navode iz prijave TS o povredi tog zakona”, piše u saopšenju.

U vezi sa navodima prijave o sumnji na postojanje krivičnog dela, Agencija je, dodaje se, “prijavu TS prosledila Višem javnom tužilaštvu radi ocene da li se radi o krivičnom delu za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

U saopštenju su svima “skrenuli pažnju” da za tvrdnje o tome šta Agencija “mora” ili “može” da uradi, istovremeno navedu i zakonsko utemeljenje, jer se, kako se navodi, u suprotnom narušava nezavisnost Agencije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x