Advokat Borović: Afera prisluškivanje farsa koja pokazuje da je pravosuđe pod kontrolom vlasti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Advokat Borivoje Borović izjavio je da je afera “prisluškivanje” predsednika Srbije Aleksandra Vučića “jedna sveopšta farsa koja pokazuje da je pravosuđe pod apsolutnom kontrolom izvršne vlasti”.

Borović je povodom godinu dana od obelodanjivanja te afere za list Danas rekao da nema poverenja u tvrdnje predsednika Srbije da će uskoro oni koji su odgovorni za prisluškivanje snositi odgovornost.

“Koliko je poznato, niko nije uhapšen za to ozbiljno krivično delo da bi se mogla najaviti optužnica. Iz ranijih izjava političara dalo se zaključiti da su u pitanju bile zakonite mere koje su istražni organi primenjivali nad licima iz kriminogene sredine, a da se u mere ‘upecao’ predsednik Republike”, kazao je Borović.

Advokat je ocenio da je u pitanju “sveopšta farsa”, jer bi u suprotnom “morao da padne najmanje jedan ministar, a možda i cela Vlada”.

Borović je istakao i da je Vučićeva najava istraga i optužnica “nezabeležen način” na koji se predsednik jedne države meša u rad pravosuđa.

“On najavljuje istrage i optužnice, glorifikuje poligraf koji nije uopšte dokazano sredstvo, staje u zaštitu ljudi koji su okrivljeni za ozbiljna krivična dela, poput vlasnika Jovanjice Predraga Koluvije”, naglasio je Borović.

Prema njegovim rečima, nijedan tužilac ili sudija “ne može doneti ijednu bitnu odluku bez naređenja, ili barem podrške izvršne vlasti”.

“To bi po meni bio stvaran motiv za obustavu rada advokata, a ne ovi razlozi zbog kojih advokatura ne bi ni smela da štrajkuje”, istakao je Borović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x