Zvezda kažnjena sa 62.500 evra i delimičnim zatvaranjem tribina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 29.5.2022. - Drugi krug finalnih utakmica ABA lige igraju Crvena zvezda mts i Partizan NIS u dvorani Aleksandar Nikolic. (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC)
Podelite vest

Košarkaška ABA liga kaznila je sinoć Crvenu zvezdu sa 62.500 evra zbog propusta u organizaciji prve dve utakmice finala plej-ofa protiv Partizana, kao i delimičnim zatvaranjem tribina na naredne tri utakmice u kojima će biti domaćin.

Crveno-beli su kažnjeni sa 27.500 evra zbog loše organizacije prve, a sa 35.000 evra zbog propusta u organizaciji druge utakmice finalne serije.

U odluci disciplinskog sudije se navodi da su navijači Zvezde tokom prve utakmice finala vređali igrače i trenera Partizana, da su pljuvali igrače crno-belih, kao i da su na teren ubacivali meke i tvrde predmete.

Pristalice Zvezde su, takođe, pre početka utakmice vodom polili sudiju i da su tokom meča bacali metalni novčić i žvakaću gumu prema sudijama, navodi se u saopštenju lige.

I tokom druge utakmice finala navijači Zvezde su vređali sudije, igrače Partizana i trenera Željka Obradovića, ubacivali su razne predmete na teren, “nakon utakmice iskazali su fizičku agresiju prema drugim sudionicima utakmice”.

Crvena zvezda je zbog tih propusta u organizaciji druge utakmice kažnjena sa 35.000 evra i zatvaranjem dela tribina za naredne tri utakmice.

Po odluci disciplinskog organa regionalnog takmičenja, delimično zatvaranje se odnosi na deo “Plave lože”, 15 sedećih mesta VIP lože, čitav “Parter 4” i prvih deset redova “Tribine A”.

Košarkaši Crvene zvezde vode u finalu plej-ofa ABA lige protiv Partizana sa 2:0, a treća utakmica te serije na programu je danas od 20.30.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x