Zvezda: Kažite javno da moramo da poklonimo titulu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 29.5.2022. - Drugi krug finalnih utakmica ABA lige igraju Crvena zvezda mts i Partizan NIS u dvorani Aleksandar Nikolic. (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC)
Podelite vest

Košarkaški klub Crvena zvezda pozvao je sinoć da im se javno kaže da li treba da ustupe titulu Partizanu i treneru Željku Obradoviću, kao i da će od ovog trenutka za sve što se bude dešavalo u finalnoj seriji smatrati odgovrnim ABA ligu i crno-bele.

Košarkaši Partizana pobedili su sinoć kao domaćini Crvenu zvezdu sa 70:67 i tako smanjili na 2:1 u finalnoj seriji ABA lige.

Sudije su zbog brojnih incidenata prekinule utakmicu 57 sekundi pre kraja i otišle u svlačionicu. Meč je nastavljen pošto su ispražnjeni delovi tribina u hali “Aleksandar Nikolić”.

Zvezda je u saopštenju istakla da zbog svega vidjenog na ovoj utakmici “nema pravo da ćuti” zbog “svojih sportskih ambicija, rada koji je uložio u ovoj sezoni sa višestruko manjim sredstvima od rivala u finalu i zbog miliona navijača”.

“Ali i košarkaške javnosti koja je primorana da gleda nemile scene, topovske udare, haos, gadjanje i vredjanje igrača, našeg trenera i stručnog štaba, naše delegacije koja je od početka utakmice bila izložena torturi poput gadjanja sa kesama punim pljuvačke, upaljačima, mobilnim telefonima, staklenim flašama, ali i pogadjanja i udaranja sudija pri izlasku iz hale”, navela je Zvezda.

I sve to uslovima, kako se dodaje, u kojima je “zbog prenatrpane hale sa skoro 1.500 ljudi više od kapaciteta dvorane i ogromne kondenzacije, parket bio klizav i uslovi nemogući za odigravanje normalne košarkaške utakmice”.

“Crvena zvezda zahteva da nam se javno kaže nakon ovoga što smo preživeli u trećoj utakmici – da ‘moramo’ da poklonimo titulu i ‘pokrijemo’ sezonu najtrofejnijem treneru, kao i da na tom ‘putu’ moramo da istrpimo ono što normalan čovek ne može da istrpi, a što je košarkaška javnost videla i tokom tročasovnog haosa koji je za nas počeo još pre nego što je počela utakmica”, dodaje se.

Zvezda je navela da joj posle svega ostaje samo da veruje da će u četvrtoj utakmici “u kakvim god okolnostima se igrala, svi živi izaći sa parketa jer ispred sporta postoje i neke važnije stvari”.

“Za Partizan očigledno ne. Od ovog trenutka za sve što se bude dešavalo u ovoj finalnoj seriji, počev od četvrte utakmice, smatraće odgovornim isključivo regionalnu ligu i organizatora utakmice Partizan”, istakli su crveno-beli.

“Da podsetimo, kao što nam je svima već rečeno ‘treba da budemo ljudi’, a ne licemeri koji jedno pričaju, a drugo rade. Dosta nam je više predstava u kojima inicijatori glume žrtve i veličine. To smo mogli da vidimo i u sredu uveče, ali i tokom konferencije za medije nakon nečega što je moglo da se nazove bilo kako samo ne utakmica”, dodaje se.

Zvezda je na kraju navela da je uložila žalbu odmah po završetku utakmice.

“Šta će se sa njom dogoditi videćemo, jer je glavni sudija Matej Boltauzer rekao da ‘ne zna ćirilicu’. Verujemo da delegat Krneta zna ćirilicu i da može da mu prevede”, zaključuje se u saopštenju Zvezde.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x