Zorana Mihajlović: Vučić i politika moraju da se sklone iz EPS-a i Srbijagasa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Bivša minstarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da “sve što je radio Srbijagas, rađeno je u komunikaciji sa kabinetom predsednika Srbije”, bez znanja ministarstva koje je vodila.

“A i onda kada smo tražili nismo dobijali informacije. Verujem da su se sada stvari promenile, jer sadašnja ministarka ne pita, ona sve prihvata”, rekla je Mihajlović, u intervjuu za nedeljnik NIN.

Mihajlović je navela da “Elektroprivreda Srbije (EPS) mora da investira, a da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov kabinet, to jest politika, “moraju da se sklone od tih preduzeća”.

“Posebno se to odnosi na lobiste koji su postali ministri energetike iz senke. Oni ne razumeju energetiku, a zarobili su je. Nije bolje stanje ni u elektrodistributivnom sistemu”, rekla je Mihajlović.

Na pitanje ko su ti “ministri energetike iz senke”, ona je odgovorila da “ne bi da bude ta koja će da ih imenuje”. “Ali svakako ne mislim na inostrane države, na Rusiju ili SAD, nego na domaće biznismene”, navela je Mihajlović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x