Zlatibor najprivlačnije odredište tokom praznika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Turstička organizacija Zlatibora
Podelite vest

“Zlatna planina” dočekala je i tokom proteklih uskršnjih i prvomajskih praznika mnogobrojne turiste koji su svoj odmor odlučili da provedu ovde na čistom vazduhu, u prirodi i uz niz raznovrsnih sadržaja. Pristizali su iz većih gradova u dugim kolonama vozila i svako je našao svoj način da se lepo odmori i provede. U mnoštvu atrakcija neverovatan pogled na živopisne pejzaže Zlatibora i jedinstven doživljaj omogućila im je panoramska ‘’Gold gondola’’ koja je zabeležila izuzetnu posećenost i oduševljenje velikog broja turista.

Posebnu pažnju privukli su i lokaliteti u okolini Zlatibora, Muzej “Staro selo’’ u Sirogojnu, Gostiljski vodopad a naročito Stopića pećina koju je za vreme praznika uprkos smanjenom kapacitetu usled poštovanja epidemioloških mera posetilo čak oko 4000 ljudi. Na 14. kilometru od centra Zlatibora turisti su imali priliku da osete duh Divljeg zapada u nesvakidašnjoj atrakciji na Vodicama, kaubojskom gradu ‘’El Paso siti’’ koji je ponovo počeo sa radom.

U centru planine turiste je zasenio novi sjaj zlatiborskog jezera. O tome svedoče snimci i fotografije koje kruže društvenim mrežama i dočaravaju nesvakidašnju lepotu ovog planinskog bisera.

Foto: Turistička organizacija Zlatibora

Lepo vreme tokom praznika dovelo je na sunčani Zlatibor mnoge posetioce, koji su uživali i u aktivnom planinskom odmoru. Pešačke i biciklističke staze kao i vidikovci na okolnim vrhovima bili su uređeni i dostupni. Posebnu pažnju privukla su poznata izletišta Vodice, Tić polje, Oko, podnožje Čigote i Tornika, kao i Ribničko jezero. Dok je omiljena relacija za šetnju na Zlatiboru i ovog puta bila „staza zdravlja“, koja vodi od centra Zlatibora do poznatog spomenika na Šumatnom brdu. LJubitelji avanture i adrenalina su svoje sposobnosti oprobali u Avantura parku, a posebno interesovanje turisti su iskazali za vožnju kvadova po zlatiborskim prostranstvima. U toj ‘’off road’’ avanturi su uživali i najmlađi, jer je Dino park Zlatibor obezbedio poligon za vožnju kvadova, kao i mnoštvo drugih sadržaja za decu koja su ovde sa oduševljenjem dočekala takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima.

Praznike na Zlatiboru, uz poštovanje epidemioloških mera, zadovoljno su dočekali i hotelijeri, jer je popunjenost smeštaja u hotelima bila oko 95 %, a brojem gostiju i ostvarenih noćenja zadovoljni su i izdavaoci privatnog smeštaja. Na Zlatiboru je tokom uskršnjih i prvomajskih praznika dnevno boravilo oko 30 000 ljudi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x