Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije „Zlatibor“: Za praznike je na Zlatiboru boravilo oko 40.000 hiljada ljudi

Novi rekord! Na Zlatiboru tokom praznika boravilo oko 40.000 ljudi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zlatibor; Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

“Zlatna planina” sa svim svojim turističkim atrakcijama, lokalitetima i nezaobilaznim ugostiteljima dočekala je tokom ovih prvomajskih praznika mnogobrojne turiste koji su svoj odmor odlučili da provedu ovde na čistom vazduhu, u prirodi i uz niz raznovrsnih sadržaja bogate ugostiteljske i hotelijerske ponude.

Svi lokaliteti i zabavno-tematski parkovi na Zlatiboru su spremno i odgovorno dočekali turiste koji su u kolonama pristizali iz zemlje i regiona. Stopića pećina, vodopad u Gostilju, Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu samo za prvomajski vikend beležili su dnevni promet sa po približno 1.700 prodatih karata. Takođe, sličan broj posetilaca beleže i zabavni parkovi u samom centru Zlatibora: Avantura park, Dino park i nedaleko od centra tematski park “El Paso city” na Vodicama.

Po rečima Vladimira Živanovića, direktora Turističke organizacije „Zlatibor“, na najposećenijoj srpskoj planini za praznike je, iako vremenske prilike nisu bile idealne, boravilo oko 40.000 hiljada ljudi.

“Prema podacima hotelijera svi njihovi smeštajni kapaciteti bili su puni, a veliki broj turista iskoristio je sajamske i popuste rane rezervacije. Ogromna popunjenost je bila i u privatnom smeštaju”, kaže za Živanović za „Blic“.

Najpoznatija turistička atrakcija Zlatibora „Gold gondola“ je za uskršnje i prvomajske praznike prevezla 12.000 putnika, dok 1. maja usled pojačane grmljavine nije radila ceo dan, ali je za 2 sata i 30 minuta prevezla 750 putnika. Na Kraljevom trgu održan je koncert folklornog ansambla „Studio Folklor“ iz Skoplja, dok je nan sportskim terenima održan prvi međunarodni fudbalski turnir “Zlatibor kup” koji jebokupio je 90 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Bosne i Hercegovine. Hotelijeri su preneli da je veliki broj gostiju iskoristio sajamske i popuste ranih rezevracija, čime su popunili svoje  apacitete,veliki broj turista beleži i domaća radinost,a ugostitelji su takođe zadovoljni brojem turista i potrošnjom, budući da se samo u
jednom kafiću dnevno konzumiralo preko 900 kafa.

Na parkinzima su konstantno radile dve smene kao i poslovodja za rešavanje reklamacija, a preko 400 mesta u tri parking zone kao i dodatnih 200 parking mesta u privatnom vlasništvu bili su prebukirani.

Direktor i rukovodilac komunalne službe sa najmanje 40 radnika svaki dan su obilazili teren kako bi sve funkcionisalo bez greške.

Usled velikog obima posla u lokalima u trznom centru, reciklažna dvorišta su u večernjim i noćnim časovima bila prebukirana komunalnim otpadom, ali sve ekipe počinjale su od 6 h da rade i samim tim nije bilo problema.

Nestabilno vreme tokom praznika nije omelo mnoge posetioce da uživaju iu aktivnom planinskom odmoru. Pešačke i biciklističke staze kao i vidikovci na okolnim vrhovima bili su uređeni i dostupni.

Veliku pažnju privukla su odavno poznata izletišta Vodice, Tić polje, Oko, podnožje Čigote i Tornika, kao i Ribničko jezero. Dok je omiljena relacija za šetnju na Zlatiboru i ovog puta bila „staza zdravlja“, koja vodi od centra Zlatibora do poznatog spomenika na Šumatnom brdu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x