Žitorađa kao Divlji Zapad, sukobi naprednjaka i aktivista SSP-a ne prestaju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> Srbija vesti
Podelite vest

Sukob između fukncionera Opštine Žitorađa, članova Srpske napredne stranke (SNS) i aktivista Stranke slobode i pravde (SSP) iz ovog mesta, koji je počeo pre tri godine, nastavlja se i dalje. Nedavno je Miloša Janićijevića,  potpedsednik Opštine Saša Cekić presreo na ulici, pretio smrću njemu i njegovo porodici, vređao, na kraju i pljunuo. Janićijeviću je to drugi  Cekićev napad ove godine, prethodni se dogodio januara, a oba je prijavio policijskoj stanici u Žitorađi.

Verbalni, ali i fizički napadi sve su češće “oružje” za obračun sa političkim neistomišnjenicima, posebno kada je reč o manjim sredinama, gde se svi poznaju i svakodnevno sreću na ulici.

“Izašao je iz kafića i počeo da mi preti kako će da me ubije, da me siluje, da neću da postojim, pa me na kraju i pljunuo. Ja sam otišao u policiju i to prijavio, a kad sam se vratio, opet me sačekao, pretio da će da mi očisti porodicu i da neću d aimam nikog”, svedoči napadnuti Miloš Janićijević iz SSP-a.

Prehodni Cekićev napad u januaru ove godine, tvrdi Janićijević, takođe je prijavio policiji, za sada bez epiloga.

Zgrada Opštine Žitorađa
Foto: Srbija vesti

Sukob članova dve političke opcije datira iz 2019. godine. Tada je SSP prikupio 400 glasova protiv izmeštanja stadiona i gradnje bazena. Peticiju “Ne davimo stadion” sa potpisima građana predali su opštinskom rukovodstvu i otišli na razgovor kod predsednika Ivana Stanojevića.

” Na ulazu su nam rekli da ostavimo mobilne telefone i nakon desetak minuta predsednik je podigao ton, počeo da viče i  rekao “neka uđu”. ušla su četvorica- petorica i odmah počeli da nas tuku. Ja sam dobio udarac, nisam stigao ni da okrenem glavu. Tada smo prebijeni i ja i Miloš Janićijević, tvrdi Milan Blagojević, jedan od osnivača SSPa u Žitorađi.

Milan Blagojević
privatna arhiva 2019.

Tuču u opštinskim prostorijama sankcionisao je sud, a svi akteri su bili kažnjeni uslovnim kaznama zatvora. Blagojević smatra da su osuđeni iako su dobili batine, a da je predsednik Opštine sam sebi pocepao košulju tvrdeći da je žrtva napada. Proveli su u pritvoru 48 sati, a dobili kaznu od 6 meseci zatvora, uslovno dve godine. Stanojević i Cekić dobili su po 3 meseca zatvora, uslovno godinu dana.

“Sada smo pokrenuli privatnu tužbu i ovi napadi na Miloša Janićijevića koji se pojavljuje kao svedok, pokušaji su da se on zaplaši, povuče svoju izjavu i ne kaže istinu”, tvrdi Blagojević.

Komentar povodom ovog sukoba nisu želeli da daju opštinski funkcioneri Stanojević i Cekić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x