Ženska solidarnost: Informer učestvuje u stvaranju atmosfere koja pravda nasilje nad aktivistkinjama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Organizacija Ženska solidarnost optužila je redakciju dnevnog lista Informer da “učestvuje u stvaranju atmosfere” u kojoj je kako su naveli, nasilje nad aktivistkinjama “opravdan izbor koji neće naići na osudu ili neki oblik sankcija”.

Iz te organizacije su naveli da im je posle objavljivanja članka u Informeru o njihovom protestu ispred redakcije tog dnevnog lista, upućen “niz pretnji” a da su jednoj aktivistkinji upućene pretnje na privatnom Instagram profilu.

“Informerov članak pokušava da oduzme legitimitet našoj borbi i predstavi njihovu redakciju pravim žrtvama onda kada sami učestvuju u normalizaciji i podsticanju nasilja nad ženama u Srbiji”, naveli su iz Ženske solidarnosti.

Ocenili su da organizovanje protesta i ostavljanje pisanih poruka na javnim površinama predstavljaju “opravdanu reakciju na nasilje”.

“Iako redakcija Informera nije direktni krivac za niz uvreda i pretnji koje ne prestaju, iznošenjem niza neistina i predstavljanjem nas kao nasilnica, Informer nesumnjivo učestvuje u stvaranju atmosfere u kojoj je nasilje nad nama potpuno opravdan izbor koji neće naići na osudu ili neki oblik sankcija”, ocenili su iz Ženske solidarnosti.

Aktivistkinje te organizacije održale su do sada pet protestnih skupova ispred redakcije Informera u Beogradu zbog odluke lista da objavi intervju sa višestrukim silovateljem.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x