Zelenović: Sednice parlamenta je jedina prilika velikom broju građana da vide šta se stvarno dešava

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto:(BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC/EV)
Podelite vest

Kopredsednik stranke Zajedno i poslanik u Skupštini Srbije, Nebojša Zelenović ocenio je danas da su sednice parlamenta velikom broju građana “jedina prilika da vide šta se stvarno dešava u zemlji”.

“Zato pokušavaju da nas ućutkaju kažnjavanjem, oduzimanjem reči, nedavanjem prava da odgovorimo na klevete i vređanja koja nam upućuju”, rekao je Zelenović u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Po njegovim rečima, vlast “brutalno krši skupštinska pravila i pokušava da satre opoziciju u direktnom televizijskom prenosu”.

“E, kada to rade pred milionima svedoka, onda je tek jasno kako izgleda kada cela vladajuća stranka i jedan deo zaposlenih u javnom sektoru idu od kuće do kuće i vrše pritisak na građane da raskinu ugovore sa SBB-om i da pređu kod državnog operatera. Cilj je isti, sprečiti ljude da saznaju istinu”, ocenio je Zelenović.

Upitan o unutarstranačkim predizborima za nosioce lista na izborima, koje je ranije najavljivao ukoliko dođe do novih beogradskih izbora 2023, Zelenović navodi da bi oni trebalo da dovedu do toga da poslanici i odbornici budu odgovorni onima koji ih biraju, kao i da se “demontira partijska država”.

Dodao je da će se proces predizbora odvijati onlajn, putem sajta stranke, kao i uživo, u njenim prostorijama, a da je cilj da bude što jednostavniji, da bi što više ljudi učestvovalo.

“Glasanje će (na sajtu) biti otvoreno sedam dana i moći će da glasaju svi registrovani građani. Glasanje će takođe biti održano i uživo u prostorijama stranke u Prizrenskoj 7, svakog dana od 10 do 18 časova. Za glasanje uživo potrebno je da se ponesu lične isprave”, kazao je Zelenović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x