Zelenović: Ministarka Mihajlović simbol nesposobne vlasti, neka odgovori zašto je propao EPS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović izjavio je da je ministarka energetike Zorana Mihajlović “jedan od simbola nesposobnosti ove vlasti” i optužio je da nije učinila ništa da se poboljša stanje u resoru koji vodi.

“Skandalozno je govoriti o zloupotrebama opozicije dok Kinezi razvaljuju istočnu Srbiju intenzivnim rudarenjem, rušeći sve pred sobom i ugrožavajući bezbednost građana Majdanpeka, trujući građane Bora i otimajući imovinu meštanima Krivelja, Oštrelja i ostalih sela koji brane svoju dedovinu na 2,5 tone eksploziva. Vi ste, gospođa ministarko, vladajući deset godina, lično zloupotrebili i rudarstvo i energetiku, ostavljajući nas na nemilost Kinezima i u stanju najveće zavisnosti od ruskih energenata”, naveo je Zelenović.

On je dodao da ministarka nije učinila ništa da sprovede energetsku tranziciju i da se umesto na ruski gas građani greju na srpsku biomasu, da izoluju kuće i stanove i smanje potrošnju energije za pola.

“Vi ste uveli zamenu stolarije samo za povlašćene članove SNS-a, dok će ostali građani doći na red za 500 godina, koliko treba da bi se Vašim tempom zamenili svi dotrajali prozori u Srbiji. Vi ste odgovorni što ne koristimo energiju Sunca, vetra i što Vam je važniji profit stranih kompanija od dobrobiti građana koji žele čistu vodu i vazduh”, istakao je Zelenović.

Naglasio je još da Mihajlović i njeni stranački šefovi treba da objasne javnosti zašto je propao EPS i koliko je novca potrošeno na uvoz uglja u poslednje dve godine, zatim zašto je gorivo u Srbiji skuplje nego u Hrvatskoj za 20 odsto i kako građani da plate kubik ogrevnog drveta 100 evra.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je ranije da ekološki protest zbog miniranja planine Starice kod Majdanpeka, predstavlja “zloupotrebu rudarstva i ekologije u političke svrhe”.

“Radovi se izvode po nalogu inspekcije i uredno su prijavljeni”, navela je ministarka i dodala da se “radovi na sanaciji izvode u skladu sa projektom i nalogom inspektora”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x