Zečevićeva (SSP): Vlada predlog izmena i dopuna zakona o obrazovanju prepisala od SSP

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/picjumbo_com
Podelite vest

Predsednica Resora za obrazovanje Stranke slobode i pravde (SSP) Nataša Zečević izjavila je “da je dobro” što je Vlada u predlogu izmena i dopuna Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja “prepisala” deo onoga što SSP za obrazovanje traži od svog osnivanja.

To su između ostalog smanjenje broja učenika u odeljenjima, i da ocena iz vladanja ulazi u prosek ocena na polugodištu i na kraju školske godine od drugog razreda osnovne škole, rekla je ona i dodala da svi u Vladi moraju da objasne deci, roditeljima i prosvetnim radnicima zašto to nije urađeno ranije.

Zečevićeva je u pisanoj izjavi navela da se u predlogu izmena i dopuna Zakona “ne propisuje kako treba da se ponašaju premijerka, predsednik skupštine, predsednik, poslanici, predsednici opština, direktori, režimski novinari”.

“A oni su svi redom agresivni prema neistomišljenicima i bahati prema okolini. A deca najviše uče iz primera pri čemu ovi ljudi dominiraju medijskim prostorom. Ne piše u Zakonu ništa ni o potrebi zaštite prosvetnih radnika, nedostatku socijalnih radnika i psihologa”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, niko ne spominje medijski sadržaj “koji uči omladinu kako da postanu kriminalci, a koji se prikazivao na televiziji sa nacionalnom frekvencijom”.

“Ne piše ništa u ovome što je Vlada prekasno sastavila ni o osuđenom kriminalcu Kristijanu Goluboviću koji je snimao spotove i sedeo za katedrom”, kazala je Zečevićeva.

Ona je navela da “manjkavosti ne čude, posebno jer je (novimenovana) ministarka prosvete iz penzije (Slavica Đukić Dejanović) otišla prvo na odmor”, ali da je “nedostatak ideje o odgovornosti zapanjujući”.

“U međuvremenu razmišljate o deci kojoj niste hteli da pomognete i ako ste imali istraživanja koje pokazaju da su četvoro od desetoro dece žrtva fizičkog, jedna od četiri devojčice seksualnog, a dva od tri naša deteta verbalnog nasilja. Kada čujete sve ovo gospodo i gospođe ministarke, kako možete da zaspite? Vi ste imali obavezu i mogućnost da spasite barem neko od te dece. Zašto niste”, upitala je Zečevićeva.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x