Zdrava Srbija postala parlamentarna stranka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Zdrava Srbija
Podelite vest

Nakon što je verifikaciona komisija Skupštine Srbije potvrdila Izveštaj o mandatima narodnih poslanika, prof. dr Miloljub Albijanić, političar, matematičar i književnik iz Beograda, dr Radomir Bojović, hirurg u Opštoj bolnici Užice i Ivana Stamatović, arhitekta iz Čajetine položili su u ime Zdrave Srbije (ZS) zakletvu sa ostalim kolegama poslanicima čime je konstituisan 14. saziv Narodne skupštine od uvođenja višestranačkog sistema u Srbiji 1991. godine.

Tekst zakletve koji su narodni poslanici izgovorili u skupštinskom zdanju glasi:

Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi.

Poslanici Zdrave Srbije su nakon polaganja zakletve potvrdili da će se u Skupštini prvenstveno zalagati za očuvanje nacionalnih interesa Republike Srbije, da će se boriti za opstanak Кosova i Metohije u sastavu zajedničke otadžbine, za ravnomeran regionalni razvoj svih delova Srbije uz maksimalno korišćenje svih komparativnih prednosti koje ima svaki njen deo i za stvaranje uslova za kvalitetan život mladih naraštaja kako bi se oni na taj način odlučili da ostanu u svojoj zemlji u kojoj će stvarati dom za sebe i svoje porodice, na ponos svojih slavnih predaka i na radost svojih potomaka.

Foto: Zdrava Srbija

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x