Stamatović: Ova stranka se zalaže za decentralizaciju i zaštitu nacionalnih interesa

ZDRAVA SRBIJA formirala Pokrajinski i Gradski odbor u Novom Sadu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Zdrava Srbija
Podelite vest

Formiran je Pokrajinski i Gradski odbor stranke ZDRAVA SRBIJA u Novom Sadu, tom prilikom prvi čovek stranke Milan Stamatović rekao je kako je ova partija najmlađa, osnovana pre nepune dve godine a već su kancelarije otvorene u Novom Sadu, jer puno ljudi iz Vojvodine dolazi na zlatnu planinu odakle je Zdrava Srbija i potekla.

“Krenuli smo iz unutrašnjosti Srbije i tada smo rekli da ćemo prvo da se pozicioniramo u onim delovima Srbije gde nas već znaju, a kasnije ćemo, po principu koncentričnih krugova, da se širimo na nivou cele Srbije. Pošto je partija registrovana na Zlatiboru a puno Novosađana i uopšte Vojvođana dolazi na našu planinu i logično je da dođemo u Novi Sad i Vojvodinu i da ovde širimo pravce svoga delovanja i promovišemo Zdravu Srbiju”, rekao je Stamatović.

On je napomenuo da se ova stranka zalaže  za decentralizaciju i zaštitu nacionalnih interesa i za sve ono što je potrebno da se približimo onom malom, običnom čoveku, gde će se kroz program zastupati njihovi interesi. Stamatović ističe da dugogodišnje iskustvo članova pored kritika može da ponudi i konkretna rešenja.

“Izlazimo na izbore, kako predsedničke i parlamentarne, tako i na lokalne, zato što smatramo da je pametnije da svoj program i svoj rejting izmerimo na izborima. Iako mi kao Zdrava Srbija imamo primedbe na taj izborni proces i na slobodu medija, smatramo da je bolje da se izmerimo u tim demokratskim uslovima, čak iako su oni ponekad zloupotrebljeni od onih koji imaju vlast i moć”, zaključio je Stamatović.

Za poverenika Pokrajinskog odbora Zdrave Srbije izabran je Saša Vujić, dok je za poverenika Gradskog odbora Novog Sada izabran Nikola Stojković.

„Pokrajinski odbor će slediti programska načela i principe Zdrave Srbije, a naravno da Vojvodina ima svoje specifičnosti. Obratićemo pažnju na nacionalne manjine, ali i na ruralni razvoj, sa programima za uključivanje mladih u privredne tokove, pogotovu u proizvodnim delatnostima u ruralnim sredinama“ izjavio je poverenik Pokrajinskog odbora ZS Saša Vujić.

On je dodao da je Novi Sad sledeće godine evropska prestonica kulture i „pomoći ćemo koliko budemo mogli da se prezentujemo celom svetu. Smatram da predsednik Stamatović, koji je napravio čudo na Zlatiboru, može da pomogne svakome sa svojim savetima“

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x