Zavetnici: Đilas nema mandat da se u ime cele opozicije dogovara sa Vučićem u vezi Beograda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)
Podelite vest

Stranka Zavetnici ocenila je danas da, iako je ponavljanje celokupnih beogradskih izbora “najrealnija opcija”, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas “nema mandat, niti bilo kakva druga ovlašćenja”, da u ime cele opozicije pregovara o tome sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem.

“Ukoliko (Đilas) rešenje krize vidi u separatnim pregovorima sa Aleksandrom Vučićem, onda bilo kakvi naredni razgovori unutar opozicije o regulisanju izbornih nepravilnosti u Beogradu – postaju nepotrebni”, naveli su Zavetnici u saopštenju i dodali da postoje zakoni, procedure i institucije, te da to “ne može biti predmet dogovora dva čoveka”.

Istakli su da su se početkom sedmice odazvali na sastanak celokupne opozicije na temu provere svih izbornih nepravilnosti u Beogradu, uz ocenu da je lider SSP taj sastanak “želeo da iskoristi za još jedan pokušaj personalizacije opozicionih snaga”.

“Nedavno održani izbori na svim nivoima u našoj zemlji, jasno su pokazali da je monopol SSP-a nad pojmom opozicije apsolutno poražen, kao i njihov manir da uredjuju opozicionu scenu prema sopstvenom nahodjenju, ličnim hirovima i uskostranačkim interesima. Nova politička realnost sugeriše da su se dogodile značajne političke promene u opozicionom bloku”, piše u saopštenju Zavetnika.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x