Zajedno: Kragujevački rektor u kampanji SNS protiv intelektualaca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Kragujevački univerzitet, foto: YouTube RTV Kragujevac printscreen
Podelite vest

Gradski odbor stranke Zajedno je saopštio da rektor Univerziteta u Kragujevcu radi u predizbornoj kampanji Srpske napredne stranke (SNS) i “otvoreno se svrstava na stranu onih koji su ukinuli demokratiju, pravo i pravdu u zemlji i gradu i bore se protiv intelektualaca”.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nenad Filipović je inače nosilac izborne liste “Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane“ na lokalnim izborima 17. decembra. Zajedno je saopštio da “rektor podržava one koji intelektualce i naučnike smatraju neprijateljima i izdajnicima”.

U saopštenju te stranke se dodaje da “rektorovi politički poslušnici rasteruju sa Univerziteta najbolje naučnike poput akademika Ivana Gutmana i profesora Miodraga Stojkovića, koji nisu politički podobni za SNS”.

“Još jedan dokaz u prilog katastrofalnoj politici države i grada prema Univerzitetu u Kragujevcu je činjenica da Filološko – umetnički fakultet (FILUM) još uvek nema svoju zgradu”, tako da su “studenti primorani da o svom trošku putuju s kraja na kraj grada, dok istovremeno propadaju kompleks Radomir Putnik i zgrada Doma vojske”, piše u saopštenju stranke Zajedno.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x