Za deset dana podeljeno svih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Prolom banja Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić potvrdila je da je završeno evidentiranje i podeljeno 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, za koje je ministarstvo obezbedilo 500 miliona dinara.

Akcija dodele vaučera je zbog rekordnog odziva gradjana završena juče, što, po rečima ministarke, pokazuje da je ova mera podsticaja domaćeg turizma uspešno realizovana i ove godine.

Vaučeri u vrednosti od 5.000 dinara mogu se koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera. Ti vaučeri mogu da se iskoriste do 20. novembra 2022.

Građani Srbije su se za vaučere prijavljivali od 1. januara, a pravo na vaučere imali su svi penzioneri i studenti, kaoi  zaposleni sa primanjima manjim od 70 hiljada dinara.

Vlada Srbije već sedam godina deli turističke vaučere, a na raspolaganju je bilo 1200 smeštajnih kapaciteta širom Srbije. Zahtevi su se predavali lično i isključivo na šalterima pošta.

Ako se desilo da u ovoj, prvoj podeli vaučera neki građanin nije prošao, biće ih još tokom tekuće godine jer se prilikom svakog rebalansa budžeta izdvoji neka suma i za turističke vaučere.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x