YIHR: MUP i tužilaštvo da nepristrasno istraže ubistvo Ervina Ćelahmetovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook stranica Priboj
Podelite vest

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) saopštila je danas da od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zahteva da sprovede profesionalnu istragu, kao i da tačno i blagovremeno informiše javnost o slučaju ubistva Ervina Ćelahmetovića koje se dogodilo u noći 21. maja u Priboju.

Inicijativa navodi da “imajući u vidu da je osumnjičeni za ovo ubistvo policijski službenik, kao i da postoje sumnje da su mu u bekstvu pomogle tri osobe, nužno je da MUP i tužilaštvo osiguraju sprovođenje nepristrasne istrage u cilju utvrđivanja svih činjenica u ovom slučaju”.

“S obzirom da je ovo drugi slučaj nasilja u Priboju u kojem su osumnjičeni pripadnici MUP-a u prethodne dve godine, pozivamo ovo Ministarstvo da sprovede postupak unutrašnje kontrole nadležne policijske uprave u Priboju kako bi se ispitalo njeno funkcionisanje i mehanizmi prevencije”, navodi se u saopštenju.

Potraga za I.A., policajcem osumnjičenim za ubistvo traje četiri dana, a meštani veruju da je pobegao preko granice i to uz pomoć devojke koja radi na graničnom prelazu.

“Traže ga po Priboju i Prijepolju, a kod nas je mnogo divljih graničnih prelaza, pa je lako mogao da pređe u Bosnu i Hercegovinu ili u Crnu Goru. Prema onome što smo čuli priča se da je nelegalno prešao u blizinu Rudog, preko reke Uvac”, rekao je za RINU stanovnik Priboja.

Za sada je uhapšeno troje lica koji su označeni kao pomagači osumnjičenom policajcu. Među njima je , kako se nezvanično navodi, devojka koja radi na graničnom prelazu.

Prema rečima očevidaca, I. A. je došao u rodni Priboj za vikend (radio je u Beogradu) i bio je sa kolegom u poznatom lokalu. Njih dvojica su stajali za šankom. U jednom trenutku prišao je Ervinu i počeo da se svađa sa njim. Posle rasprave počeo je da ga udara metalnim bokserom u glavu dok ovaj nije ostao da leži nepomično.

Inače, Ervin je ostao bez roditelja, živeo je sam, a sahranjen je juče u Priboju, dok se za sumnjičenim policajcem još uvek traga.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x