Vulin: Vučić traži istinu o pobijenoj srpskoj deci

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: mup.gov.rs
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hrabar čovek i da nijedan predsednik pre njega nije decidno i otvoreno rekao da Srbija u Evropsku uniju neće ući “ako je cena da mora da zaboravi svoju pobijenu decu od strane ustaša i hrvatske vojske”.

Кomentarišući u jutarnjem programu televizije Hepi napade hrvatskih medija na Srbiju zbog toga što je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske za ratni zločin počinjen nad Srbima u “Oluji”, ministar unutrašnjih poslova je kazao da su hrvatska vojska i njeni piloti planski i vrlo precizno znali šta rade kada su granatirali kolonu srpskih nenaoružanih civila na Petrovačkoj cesti gde su ubijena i srpska deca.

“Pravo pitanje je šta je Srbija čekala svih ovih decenija da procesuira ove ljude”, rekao je Vulin i dodao da je Srbija dovoljno dugo čekala da neko drugi kaže ko su ratni zločinci, saopštio je MUP.

“Sad ćemo mi reći ko su ratni zločinci. Srbija nema prava da ćuti. Sve je probala. Brat Ivo i brat Boris su se na Brionima toliko puta sastajali, menjali kravate, knjige, voleli se, razvijali prijateljstvo medju našim narodima i Sanader i Кoštunica, samo su zaboravili jednu sitnicu, ko je pobio decu na Petrovačkoj cesti. A Aleksandar Vučić ih je pitao – ko je pobio našu decu na Petrovačkoj cesti?”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i dodao da je ponosan na takvu politiku, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x