Vulin: Stotine lažnih dojava stigne svakog dana, cilj da Srbija odluke donosi pod pritiskom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Vulin; Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da je suštinski cilj lažnih dojava da Srbija “ne odlučuje samostalno i da donosi odluke pod pritiskom i strahom”, kao i da ima više stotina napada tog tipa svakog dana.

“Svaki napad počne sa rečenicom – ‘Zato što niste uveli sankcije Rusiji, mi ćemo vam uraditi ovo ili ono’. To je motiv i to je jasna poruka šta se očekuje od nas i šta se traži od nas”, rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je istakao da su napadi takvih razmera veoma skupi i da “moraju da budu veoma organizovani i ne mogu da se rade iz jednog centra” i dodao da je Srbija obavestila partnere u međunarodnoj policijskoj zajednici, ali da se i bilateralno obratila zemljama sa čijih teritorija su dolazili napadi.

“Nije moguće otkriti svaki od tih napada, odnosno moguće, ali uz puno novca i puno vremena. To se uradi preko više stotina hiljada različitih servera”, naveo je ministar.

Vulin je ocenio da su napadi organizovani da “ekonomski oštete” Srbiju, navodeći da roditelji moraju da napuste posao da bi pokupili decu iz škole u koju je stigla dojava, kao i da su tržni centri praktično završili sa radom u danu kada stigne dojava.

Objasnio je da policija u svim važnijim objektima, poput mostova i najvećih tržnih centara, svakog jutra preventivno obavi pregled.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x