Vulin: Poslanici Evropskog parlamenta leče frustracije na Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Vulin, Foto: BetaPhoto/MUP Srbije/MO
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da poslanici Evropskog parlamenta (EP) hoće da leče svoje frustracije na Srbiji jer se u svojim zemljama ne pitaju ništa.

Povodom današnjeg usvajanja rezolucije u Evropskom parlamentu o prisilnom radu u kineskoj fabrici Linglong u Zrenjaninu i ekološkim protestima u Srbiji, Vulin je naveo da će Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raditi po zakonu i na dobrobit gradjana Srbije i da evroparlamentarci “mogu samo da pate što je tako”.

“Pre nego što napadnu srpsku policiju, neka najpre pogledaju koliko krvi su pustile evropske policije na protestima u Parizu, Berlinu, Ljubljani, Luksemburgu, pa ako imaju bilo kakvu važnost, neka objasne evropskim policijama šta treba da rade”, naveo je Vulin, prenosi MUP.
Dodao je da MUP Srbije “postupa po zakonu, ali i vodi računa da ne bude krvi na ulicama Srbije”.

“Verujem da je uvažene poslanike Evropskog parlamenta mnogo razočaralo što nije bilo slika razbijenih srpskih glava, ali gradjane Srbije je mir na ulicama obradovao”, naveo je Vulin.
U rezoluciji EP se, izmedju ostalog, izražava duboka zabrinutost zbog sve većeg nasilja esktremističkih i huliganskih grupa protiv mirnih ekoloških demonstracija i žali zbog “količine sile” koju je policija upotrebila protiv demonstranata. Takodje se oštro osudjuje svako kršenje prava na mirno okupljanje.

“Pozivaju se srpske vlasti da istraže slučajeve protesta tokom kojih je policija navodno prekoračila ovlašćenja ili nije zaštitila demonstrante od nasilja i njihovo pravo na mirno okupljanje”, navodi se u rezoluciji.
U rezoluciji, za koju je glasalo 586 poslanika EP, dok su 53 bila protiv, vlasti Srbije se pozivaju da javno osude postupke huligana protiv demonstranata.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x