Vulin: Oni koji su pokušali da ubiju Srbiju, ubili su međunarodno pravo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: MUP Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su oni koji pokušali da “ubiju Srbiju”, bombardovanjem 1999. godine, zapravo su ubili međunarodno pravo i da danas nemaju prava da od nje traže da zaboravi ko joj je te 1999. godine bio prijatelj.

Nakon polaganja venca na spomen-obeležje u znak sećanja na poginule policijske službenike, Vulin je kazao da su pripadnici policije davali svoje živote znajući zašto i kome ih ih daju.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova davali su svoje živote znajući zašto ih daju, znajući kome ih daju, spremni tada kao i sada da brane svoju zemlju i narod ne pitajući koja je veličina onoga ko traži da Srbi napuste svoju slobodu, da prestanu da sanjaju o svojoj slobodi”, rekao je Vulin.

On je dodao da protok vremena nije ublažio rane od NATO bombardovanja SRJ i da nema opravdanja da Srbija ikada postane članica NATO.

“Za našu ubijenu decu nema pravde, ali nema ni za nas opravdanja da ikada postanemo članica NATO pakta, da ikada drugima činimo ono što je činjeno nama, da ikada prestanemo da tražimo pravdu za našu ubijenu decu. Bog prašta, Srbi ne mogu da oproste niti zaborave”, rekao je Vulin.

Ministar policije je naveo da Srbi još uvek sanjaju ubijenu srpsku decu u bombardovanju.

“Te 1999. godine ubijali su nas ujedinjeni naši protivnici iz dva svetska rata, sa našim saveznicima iz dva svetska rata. Sve žrtve koje su Srbi podneli za slobodu čovečanstva ponižene su i uvređene te 1999. godine, kada se odigrao poslednji veliki nekažnjeni ratni zločin u 20. veku”, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x