Vulin: Novčane nagrade pripadnicima MUP-a koji su spašavali građane tokom nedavnih poplava

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se u ime države svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u noći 5. jula spasavali građane i njihovu imovinu iz poplavlјenih područja u Beogradu i drugim gradovima Srbije usled jakog nevremena.

„Čast mi je što stojim danas pred vama. Hoću da vam se zahvalim, ne samo u ime svih onih koje ste spasili i čiji ste život sačuvali, čiju ste imovinu i zdravlјe sačuvali, već želim da vam se zahvalim u ime države Srbije zato što ste baš takvi kakvi jeste. Vi ste ona mera onog najbolјeg u našem društvu, onog među nama, onog što svi mi želimo da budemo, a samo neki to zaista i postanu”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, obraćajući se pripadnicima MUP-a – Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Interventne jedinice 92 i Sektora za vanredne situacije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je država Srbija, zahvalјujući predanom radu pripadnika MUP-a pokazala koliko je organizovana, te da su svi građani Srbije ponosni zato što imaju požrtvovanu i efikasnu policiju.

„Želeo sam da se okupimo, da vas vidim, da vas pogledam u oči, da shvatite koliko je vredno to što radite. Zahvalјujući vama, čitava Srbija oseća da je te noći bila sačuvana, da je te noći bila branjena, da je te noći bila sigurna”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Nemanja Samardžić, vatrogasac-spasilac, vozač iz Vatrogasno-spasilačke čete Novi Beograd, kazao je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije uvek spremni da pomognu građanima u nevolјi.

„Pripadnici naše jedinice izvukli su nepokretnog dedu i babu i tri maloletna lica iz potoplјene kuće u Zemunu. Po povratku sa te intervencije, naišli smo na tri zaroblјena vozila i iz jednog smo izvukli muža i ženu“, objašnjava Samardžić.

Nikola Đorđević, pripadnik Policijske brigade, istakao je da je ova jedinica uvek spremna da odgovori na svaki postavlјeni zadatak i izazov.

„U noći kada je Beograd zahvatilo jako nevreme, radio sam na području Policijske stanice Grocka kao vođa patrole, radili smo patrolnu delatnost, u međuvremenu dobili smo poziv preko radio-sistema da se uputimo ka Novom Beogradu gde smo zatekli veliki broj vozila pod vodom. Kakva god nesreća zadesila grad Beograd, pripadnici Policijske brigade uvek su spremni da odgovore na sve zadatke”, kazao je Đorđević.

Predrag Bebec, pripadnik Interventne jedinice 92, istakao je da je ova jedinica usled jakog nevremena hrabro i požrtvovano odreagovala i da je uvek spremna da pomogne sugrađanima.

„Moj tim je intervenisao u Novogradskoj ulici, gde je prijavlјeno da je lice u životnoj opasnosti u podrumskim prostorijama. Podrum je bio pun vode, a vrata blokirana od hidrostatičkog pritiska. Uspeli smo da izvučemo osobu koja je bila unutra. Potom smo otišli na Pupinov most sa zemunske strane na kojem je dosta lјudi bilo zaglavlјeno”, kazao je Bebec.

Ministru unutrašnjih poslova predstavlјena su nova vozila, čamci i oprema koji su korišćeni prilikom spasavanja građana iz poplavlјenih naselјa.

Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da će svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u spasavanju građana i njihove imovine od poplava biti novčano nagrađeni.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x