Vukići imaju sedmoro dece i jedna su od najbrojnijih porodica u niškom kraju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Žagor i dečiji smeh u porodici Sandre (35) i Ivana (40) Vukića iz Mramora kod Niša čuje se od ranog jutra do kasnih večernjih sati što je i sasvim razumljivo jer su oni jedna od najbrojnijih porodica u Niškom kraju. Vukići imaju sedmoro dece – Ivu (16), Isidoru (15), Strahinju (12), Anđelinu (9), Vojina (6), Andreja (3) i Sofiju (18 meseci). U domu Vukića često je mnogo toga nedostajalo, ali nikada ljubavi, dečijih osmeha i zagrljaja.

Sandra Vukić je za naš portal kazala su njen suprug i ona su oduvek priželjkivali veliku porodicu i ta želja im se ostvarila.

„Ivan i ja smo još na početku naše veze govorili o tome da želimo puno dece. Venčali smo se kada je meni bilo 18 godina, a njemu 23. Voleli bi da imamo još dece, ali ćemo se zadržati na ovom broju, kako zbog loše finansijske situacije, tako i zbog mojih godina i zbog toga što suprug ima probleme sa zdravljem. Pre tri godine je povredio i operisao kičmu, a onda je pre godinu i po dana imao infarkt. Sada mu predstoji još jedna operacija kičme“, govori Sandra.

Prema njenim rečima, od kada se suprug razboleo izdržavaju se od dečijeg dodatka i socijalne pomoći.

„Ivan je ranije radio u nekim firmama, ali nakon što je operisao kičmu i preležao infarkt niko neće da ga zaposli jer su svima potrebni zdravi radnici. Snalazimo se nekako. Moja majka i svekrva nam pomažu koliko mogu oko kupovine hrane za decu, a najveću pomoć dobijamo od Centra za socijalni rad. Imamo puno razumevanje pomoćnice direktora niškog Centra za socijalni rad Lidiji Stanković i direktora Zorana Jovića. Priskaču nam u pomoć kad god nam je najteže“, istakla je Sandra.

Ona je kazala da joj obaveze u kući ne padaju teško, pogotovu što su starija deca dovoljno porasla da mogu da pomognu oko čuvanja mlađe dece i durgih obaveza u kući.

„Neki pomažu da počistimo, a neki pomažu oko čuvanja Andreja i Sofije. Osim ovo dvoje najmlađih svi su vrlo samostalni. Naučili su da pomažu jedni drugima i da dele ono što imamo. Za školu recimo nikada ne možemo da kupimo svima tempere, nego kupimo dva kompleta i svi ih zajedno koriste“, rekla je naša sagovornica.

Odluka da imaju više dece, kazala je Sandra, u sredini kojoj žive, međutim, nije dobro prihvaćena.

„Govore mi da nisam normalna što sam rodila toliko dece, pitaju šta će nam toliko dece kada nemamo para da ih izdržavamo. Kada deca odu kod drugova ili na igralište odmah ih pitaju da li je mama ponovo trudna. Stvarno ću da postavim tablu na kući i da napišem da nisam trudna, samo mi je ostao stomak posle sedmog porođaja“, ističe Sandra.

Najstarija Sandrina i Ivanova ćerka Iva (16) dodaje da u njenoj školi ima i druge dece koja imaju po troje ili četvoro braće i sestara, tako da se ne iznenade kada čuju da je njih sedmoro.

„Zabavno je imati više braće i sestara, nikada vam nije dosadno, uvek imate sa kim da pričate i da se igrate“, rekla je Iva koja se školuje za vozača Sabraćajno-tehničkoj školi i priželjkuje da po završetku srednje škole postane profesionalni vojnik.

Strahinja (12) bi takođe kao sestra želeo da završi školu za vozača, dok Isidora (15) planira da postane frizerka. Vukići su do aprila 2021. godine živeli u veoma teškim uslovima, u nezavršenoj kući koja je prokišnjavala, a onda su im u pomoć priskočili ministar Bratislav Gašić i fondacija „Srce za decu“, renovirali im kuću i opremili je nameštajem.

Zahvaljujući Kolu srpskih sestara sva deca su za Novu godinu dobila paketiće, a za Božić su im posetu i paketiće najavili motociklist niškog moto kluba.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x