Vujović: Gradjani će od danas moći da prijave ekološke probleme

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je juče finalnim pripremama za puštanje u rad jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema, preko kojeg će gradjani od danas moći da prijavljuju ekološke probleme.

“Testiramo sistem, putem kojeg će  gradjani moći da prijavljuju ekološke probleme sa kojima se susreću u svojoj lokalnoj samoupravi. Administratori će prikupljati informacije sa terena koje dobiju od gradjana i pozivati nadležne službe da reaguju, pre svega inspekcije i druge službe u lokalnim samoupravama, kao i republičku inspekciju zaštite životne sredine”, rekla je Vujović.

Ona je pozvala gradjane da ukazuju na ekološke probleme na koje nailaze, a lokalne samouprave da tesno saradjuju sa ministartstvom.

“U Srbiji ima oko 3.500 divljih deponija, a mi smo tokom prošle godine očistili 500 lokacija. Narednih dana ćemo raspisati novi konkurs, kako bismo nastavili da čistimo i u ovoj godini, a izdvojili smo i sredstva za postavljanje kamera,” rekla je Vujović.

Gradjani će moći da šalju prijave putem mobilne i veb aplikacije gReact (Green Reaction), koja može besplatno da se preuzme na Google Play i APP Store, a omogućeno je i slanje SMS ili MMS poruka na 066-5555-001, kao i telefonski pozivi Кontakt centru na broj 0800-003-003, radnim danima od 7:30 do 15:30 časova, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x