Vučićević (FPN): Realnije je da parlamentrani izbori budu na proleće 2024

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: OSR
Podelite vest

Vanredni profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dušan Vučićević rekao je da mu mnogo realnije deluje da parlamentarni izbori u Srbiji budu na proleće 2024, nego na jesen ove godine.

On je za novi broj nedeljnika Vreme kazao i da nije bilo realno da gradski izbori u Beogradu budu na proleće ove godine, jer je razlika u glasovima u glavnom gradu bila suviše mala, da bi se, kako je kazao, rizikovalo novim izborima koji nisu spojeni sa parlamentranim.

Rekao  je da je partijama na vlasti bilo mnogo lakše da pronađu neke odbornike medju opozicionim i da njima učvrste tu tananu većinu.

“Neki analitičari bliski SNS pominju beogradske izbore na jesen 2023, pa bi to moglo da navede na pomisao da oni znaju nešto što mi ne znamo”, kazao je on.

Rekao je da misli da će, ako bude parlamentrarnih izbora, oni biti spojeni sa pokrajinskim i lokalnim.

“Vrlo komplikovano izgleda da vi u više od 100 lokalnih saouprava, u kojima slede redovni izbori, izazivate veštačke krize kako bi se i tamo išlo na prevremen izbore. Iz tog ugla parlamentrani izbori na proleće 2024. godine delujuje mi realnije nego na jesen 2023”, rekao je Vučićević.

Napomenuo je i da, ukoliko predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić proceni da je rizično 2024. ići na izbore, “ne bi isključio ni opciju da Vlada (Srbije) potraje ceo mandat”.

“U ovom trenutku, mi ipak mnogo izvesnije deluje da izbora bude 2024”, kazao je Vučićević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x