Vučić: Večeras ću obavestiti javnost o sastavu vlade, skupštini i lokalnim izborima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će večeras održati sastanak sa liderima stranaka vladajuće koalicije na kojem će se razgovorati o sastavu nove Vlade Srbije ali i o lokalnim izborima. Vučić je u selu Pambukovica kod Uba rekao da postoji više datuma kada mogu biti raspisani lokalni izbori u Beogradu, ali da je za njega “najlogičnija opcija da se ide odmah na izbore”.

“Odmah posle toga (sastanka) večeras ću obavestiti javnost i o Skupštini (Srbije) i o vladi i o lokalnim izborima”, rekao je Vučić.

On je naveo da je lidere stranaka vladajuće koalicije pozvao na sastanak kao predsednik Srbije, i “zbog specifične situacije oko lokalnih izbora”.

“Večeras ćemo donositi odluke, da vidimo kako i šta oko svih izbora, da tu priču završimo, da narod više ne zamaramo glupostima. Važno je da što pre završimo sve izborne cikluse. U pitanju su svi mogući izbori i sve moguće koalicije, a kao predsednik sam pozvao na konsultacije oko formiranja vlade”, kazao je Vučić.

Rekao je da je u obraćanju juče načinio grešku, kada je govorio o raspisivanju lokalnih izbora u Beogradu, i sada je naveo da zakon propisuje da lokalni izbori moraju biti raspisani u roku od mesec dana od poslednjeg dana kada je rok za formiranje gradske skupštine nakon izbora, što je bio 3. mart.

“Potpuno je normalno da ako predsednik Skupštine Srbije bude izabran u ponedeljak (11. mart) da u utorak, sredu raspiše nove izbore, da se to ne bi odugovlačilo”, kazao je Vučić.

Dodao je da postoji mnogo opcija i da će biti sve sagledane, ali da “ne razume smisao odugovlačenja za 26. maj ili 2. jun” za održavanje loklanih izbora u Beogradu. Prethodno je, jutros, predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio da će pre narednih izbora biti prihvaćene i sprovedene samo neke od novih preporuka misije ODIHR.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x