Vučić: Uskoro po 10.000 dinara za korisnike socijalne pomoći i osobe kojima je potrebna pomoć drugih

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će, oko 1. decembra, korisnici socijane pomoći i osobe kojima je neophodna nega drugih, dobiti po 10.000 dinara.

On je za televiziju Prva kazao da je to jednokratna pomoć države.

Prema njegovim rečima, u jednoj velikoj grupi tih osoba je 170.000 a u drugoj je njih oko 51.000.

Kazao je i da će penzioneri, vlasnici penzionerskih kartica, imati 30 odsto popusta na karte Srbijavoza i 15 odsto na avio karte Er Srbije.

Najavio je i da će studentske kartice početi da se izdaju od 1. decembra, te da će njhovi vlasnici imati 10 odsto popusta na avio karte a 20 odsto na vozne karte.

On je, povodom najave Stranke slobode i pravde (SSP) da će posle decembarskih izbora, ako pobede vratiti penzionerima novac oduzet smanjenjem penzija 2014. godine, kazao da je to bilo uradjenoi da bi se “spasila država”.

Prema njegovim rečina, tada su smanjene penzije mahom penzionerima čije su bile visoke, a finansijska konsolidacije je uradjena zahvaljujući i poverenju najstarijih građana.

Pozvao je lidera SSP Dragana Đilasa da “vrati 35 miliona evra” koje, kako je kazao, država vraća roditeljima jer im je, dok je bio gradonačelnik Beograda, duplo naplaćiva boravak dece u vrtićima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x