Vučić: Sastanci u Njujorku prilika da se založimo za mir i stabilnost u regionu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen RTS1
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je 78. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) prilika da se sa na sastancima sa svetskim liderima “dodatno založimo za očuvanje mira i stabilnosti u regionu”.

“Ova nedelja u Njujorku prilika je da sa svetskim liderima razmenimo mišljenja o aktuelnoj situaciji u Evropi i svetu, izazovima u oblasti migracija, klimatskih promena i održivog razvoja, ali i da se dodatno založimo za očuvanje mira i stabilnosti u regionu”, objavio je Vučić na Instagramu.

“Danas, kao i u narednim danima, očekuje nas veliki broj sastanaka, a ja ću nastaviti da i u ovom izazovnom periodu izborim za Srbiju što je bolje moguće”, poručio je.

Pored razgovora sa generalnim sekretarom UN Antonijem Guterešom dugo sam razgovarao i sa prijateljima, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednikom Republike Kube Migelom Dijas-Kanelom, naveo je predsednik Srbije posle prijema koji u čast šefova delegacija priređuje generalni sekretar UN.

Predsednik Srbije učestvovao je juče i na neformalnom ručku koji je za lidere sa Zapadnog Balkana organizovao visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel.

“I ovaj neformalni ručak sam iskoristio za nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti i ubrzanje razvoja Srbije i celog Zapadnog Balkana”, navao je Vučić.

On je dodao da Srbija nastavlja da vodi odgovornu i principijelnu politiku, zasnovanu na očuvanju nacionalnih interesa, otvorenu za konstruktivnu saradnju u regionu usmerenu u pravcu ispunjavanja našeg strateškog cilja – članstva u EU.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x