Vučić razgovarao sa Orbanom: Srbija i Mađarska će biti potpora jedna drugoj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novi Sad, 21.5.2022. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i premijer Madjarske Viktor Orban otvorili su 89. Medjunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Preko hiljadu ucesnika iz 21 zemlje ce se predstaviti na ovoj manifestaciji koja traje do 27. maja. Zemlja-partner je Madjarska. (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban danas su u telefonskom razgovoru još jednom izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji i spremnost da doprinose unapređenju prijateljskih odnosa dve zemlje, saopštio je kabinet šefa srpske države.

Vučić i Orban su ukazali da će Srbija i Mađarska biti potpora jedna drugoj i da će zajedno prolaziti kroz sve teškoće koje ih očekuju, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da će nastaviti da grade prvenstveno prijateljski, ali i partnerski odnos, i da dve zemlje mogu u potpunosti da računaju jedna na drugu u teškim vremenima, piše u saopštenju.

Vučić i Orban su, kako se navodi, razgovarali i o regionalnoj situaciji, migrantskoj krizi, različitim pitanjima u okviru Evropske unije i o gorućim globalnim temama.

Vučić je izrazio zahvalnost mađarskoj vladi za pomoć oko gasnog skladišta, kao doprinosa energetskoj sigurnosti Srbije i potvrdi da uspostavljena saradnja u oblasti energetike dobro teče, dodaje se.

Predsednik Srbije je najavio skori susret sa Orbanom, koji će, kako se navodi, biti “još jedna potvrda izvanrednih prijateljskih odnosa dva bratska naroda”, ali i prilika za dalje unapređenje ukupne saradnje.

Novi Sad, 21.5.2022. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i premijer Madjarske Viktor Orban otvorili su 89. Medjunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Preko hiljadu ucesnika iz 21 zemlje ce se predstaviti na ovoj manifestaciji koja traje do 27. maja. Zemlja-partner je Madjarska. (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x