Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Ukrajine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ukrajinskog ambasadora Volodimira Tolkača i tom prilikom istakao da Srbija uvažava teritorijalni integritet Ukrajine.

Vučić je izrazio iskreno žaljenje zbog situacije u Ukrajini i upoznao ambasadora Tolkača sa stavovima Vlade Srbije i Saveta za nacionalnu bezbednost, ali i naglasio da je Srbija privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država, kao jednog od osnovnih principa međunarodnog prava, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Naglasio je da je i Srbija izložena neprincipijelnom stavu jednog dela sveta kada je u pitanju jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i zahvalio Ukrajini na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Vučić je istakao da je Srbija civilima, izbeglim iz Ukrajine, obezbedila najbolje moguće uslove, kao i sva prava na boravišne i radne dozvole, u skladu sa pravilima zemalja Evropske unije, čak i na višem nivou.

On je najavio da će uskoro, sa ambasadorom Tolkačom, posetiti ukrajinske izbeglice u Srbiji i dodao da će Srbija učestvovati u obnovi gradova u Ukrajini.

Vučić je ponovio da se Srbija, u skladu sa sopstvenom doslednom politikom, zalaže za mirno rešavanje sporova, te da u tom smislu podržava sve napore koji su usmereni na pregovore, navodi se u saopštenju.

Ambasador Tolkač je zahvalio na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ugroženim ukrajinskim civilima, kao i na finansijskoj pomoći.

Beograd, 18.05.2022. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic primio je akreditivna pisma koja mu je predao novoimenovani ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkac, danas u Palati Srbija u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x