Vučić: postignut dogovor da prepodne počne uklanjanje barikada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je sa Srbima sa severa Kosova postignut dogovor da od danas u prepodnevnim satima počne uklanjanje barikada.

Vučić je u obraćanju javnosti nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa severa Kosova u vojnoj kasarni “Stefan Nemanja” u Raškoj, rekao da “uklanjanje barikada nije jednostavno i ne moze za dva sata” da se uklone

“Da li za 24 ili 48 sati, barikade će biti uklonjene, ali nepoverenje nije uklonjeno”, rekao je Vučić.

On je rekao da je sa predstavnicima Srba “imao razgovor koji je bio sve samo ne lak”, ali da je presudilo to što su dobili garancije od SAD i EU, odnosno “papire koji nama u formalno-pravnom smislu nešto znače”.

“Bar smo dobili nešto na papiru. Dali smo svima te papire, da pronadju jednu lošu stvar, nema te loše stvari”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, zaključak štaba za barikade koji su mu Srbi predali, navodi da je Vučićeva reč za njih garancija “da će imati podršku za sve ono sto sledi”, da će, ukoliko se nastave hapšenja, “zatvoriti sever Kosova” novim barikadama, kao i da se traži od predsednika Srbije da “nikada ne prizna” nezavisnost Kosova.

“Ostaje da verujemo ovim ljudima (SAD i EU) da će poštovati to što su rekli. Ako se to ne desi vaša država će biti uz vas i lično ću biti uz vas. Krenu li da hapse Srbe zbog barikada, imaćete za sve što posle toga preduzmete podršku”, kazao je Vučić.

8.30

Uklanjanje barikada na Rudaru još nije krenulo niti je ljudima sa barikada rečeno kad će one biti uklonjene, preneo je jutros RTS.

Vučić je kasno sinoć u obraćanju javnosti nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa severa Kosova u vojnoj kasarni “Stefan Nemanja” u Raškoj, rekao da “uklanjanje barikada nije jednostavno i ne mogu za dva sata” da se uklone.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x