Vučić: Pet puta veća kazna za krađu delova pruga?

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: J.M.
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložiće da se kazna za krađu delova pruga, koje su učestane na relaciji Beograd – Novi Sad, poveća pet puta.

“Zato ću da predložim pet puta veće kazne za krađu, biće to kazna za specifično delo zbog ugrožavanja bezbednosti većeg broja ljudi, a ne kazna za sitnu ili tešku krađu”, rekao je Vučić, obilazeći radove na relaciji pruge Novi Sad-Subotica.

Dodao je da “mi ne damo da životi budu ugroženi i da ljudi moraju da znaju da su potpuno sigurni, a da je juče bez razloga usporena brzina na relaciji od Beograda do Novog Sada da bi se sačuvala sigurnost ljudi”.

“Kada imate posla sa bitangama koje misle da treba da ukradu neki bakarni deo da bi ga prodali za 100-150 evra i misle da su pametno uradili ili kamenuju vozove, ne znam šta da preduzmete. Umesto da idemo 200 kilometara na sat juče smo išli 160 na sat i 4,5 minuta smo kasnili, a to je nekada bilo ništa, a danas za nas znači mnogo. Toliko se Srbija promenila”, rekao je Vučić.

Na pitanje zašto kasni izgradnja brze pruge Beograd – Subotica – Budimpešta jer, kako je ranije najavljivao već je trebalo da se građani na toj relaciji voze nekoliko godina, Vučić je rekao da je on najavljivao taj rok pre nego što je potpisan ugovor za izgradnju.

“Prema potpisanom ugovoru, rok za završetak te pruge je 2025. godina, a biće izgrađena ranije 2024. godine”, rekao je Vučić i dodao da je, kada je trebalo da se potpiše ugovor za prugu, bila korona pandemija.

Istakao je da se “zemlja podiže kao nikad u istoriji” i da se dešava da se kasni kao što kasni i izgradnja Beograda na vodi, ali da je to zbog toga što se prošlo kroz “toplog zeca”.

“Sad oni koji su me napadali imaju stanove u Beogradu na vodi i restorane i ja sam srećan zbog toga”, rekao je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x