Vučić: Od marta zeleni koridori na granicama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube RTS Sajt - Zvanični kanal printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tirani da se od marta planira uvođenje zelenih koridora i da su na samitu Zapadnog Balkana u Tirani teme razgovora pre svega administrativni i granični prelazi.

“Verujem da do marta možemo da uvedemo takozvane zelene koridore. Razgovarali smo danas pre svega o graničnim prelazima. Za pet godina izgubimo 163 miliona evra na papirologiji na graničnim prelazima. Još mnogo toga ćemo morati da uradimo. Ovo je nešto realno, konkretno”, izjavio je Vučić na konferenciji za štampu nakon samita.

On je dodao da će, kada se vrati u Beograd, napraviti tim za rešavanje tih problema koji će predvoditi ministar finansija Siniša Mali i da je samit bio suštinski važan za poslovne veze sa Evropom i za “ljude koji će imati mnogo koristi od toga”.

Na današnjem Samitu Zapadnog Balkana koji je posvećen Planu rasta i zajedničkom tržištu, od lidera regiona, pored Vučića i albanskog premijera Edija Rame, koji je domaćin, učestvuju još premijer Severne Makedonije Talat Džaferi i predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto.

Crna Gora i Kosovo čiji su lideri juče bili u Tirani na Samitu Ukrajina-jugoistočna Evropa, zastupljeni su na nivou ministara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x