Vučić i Dodik: ‘veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske’ 5. i 6. maja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti/arhiva
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima države biti održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske.

Takav zaključak dogovoren je, kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, nakon višesatnih razgovora koje je imao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, uz prisustvo patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija.

“Na tom Saboru biće donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine”, navodi se u saopštenju.

Nova Vlada Srbije i Vlada Srpske, kako se dodaje, pripremiće deklaraciju i moguće druge opštepravne akte koje će u istom tekstu podneti na usvajanje Skupštinama Srbije i Republike Srpske.

“Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi celokupan srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve. O svim drugim detaljima u narednom periodu obavestićemo javnost”, piše u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x