Vučić i Dodik položiće venac na spomen obeležju na Petrovačkoj cesti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll
Podelite vest

Predsednici Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik položiće danas vence na spomen-obeležje na Petrovačkoj cesti, najavljeno je iz Kabineta predsednika Republike Srpske.

Umesto u 17.00 časova, kako je ranije bilo predviđeno protokolom, Vučić i Dodik će posetiti Petrovačku cestu u 11.00 časova.

Događaju će prisustvovati i episkop bihaćko-petrovački Sergije sa sveštenstvom.

Hrvatska avijacija je tokom akcije “Oluja”, u avgustu 1995. godine, bombardovala u mestu Janila kod Bosanskog Petrovca izbegličku kolonu Srba koji su bežali iz nekadašnje Republie Srpske Krajine.

Stradalo je desetoro ljudi, među kojima je četvoro dece, a nekoliko desetina Srba je teško ranjeno, posle čega je dvoje je podleglo povredama.

Zvaničnici Srbije i RS večeras će u Prijedoru prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojnoj akciji “Oluja”.

Prethodno će se u Banjaluci održana sednica Saveta RS i Srbije za sprovođenje Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama, a biće potpisan i sporazuma o izgradnji dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x