Vučić: Evropa traži da priznamo nezavisno Kosovo, nemoj da se lažemo da nije tako

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: prva.rs video printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da Evropa traži od Srbije da prizna nezavisno Kosovo.

“De fakto ili de jure. Da, traži. Nemoj da se lažemo da to nije tako. Najveća sila EU to traži. Suštinski traži”, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Govoreći o tome da li građani Srbije mogu da se saglase oko ulaska zemlje u EU, Vučić je kazao da je on za, ali da je polovina građana za, a polovina protiv ulaska u EU.

Ocenio je i da građani Srbije ne mogu da se saglase ni oko Kosova.

“Možemo sebe da lažemo da smo saglasni po tom pitanju. Naravno da nismo. Naravno da jedan deo misli da treba što pre predati Kosovo, to će Srbija biti zdravija, samo to neće i ne smeju javno da kažu, a drugi će da kažu – po svaku cenu braniti Kosovo i Metohiju, ali bez mene i moje dece”, naveo je on.

Vučić je citirao i nekadašnjeg francuskog predsednika Šarla de Gola, koji je svojevremeno izjavio: “Mi Francuzi više nemamo nacionalnih ciljeva. Sve što smo hteli, najvećim delom je ostvareno i ljudi su samozadovoljni i apsolutno nezadovoljni svakim ko ih predstavlja jer ni sami ne znaju šta im je cilj”.

“Mi građani Srbije, ne samo Srbi, ali i mi Srbi, moramo sebe da pitamo a šta je to što želimo od sebe, šta želimo od svoje države? Kako zemlja da nam izgleda? Hoćemo li to da radimo sa oduševljenjem i entuzijazmom ili ćemo da zvocamo, kukamo i plačemo svakog dana nad svojom sudbinom, govoreći kako mi lepo živimo, ali znamo neke koji žive lošije”, naveo je Vučić.

Ocenio je da je potrebno pronaći nešto oko čega svi mogu da se saglase, što će biti novi cilj, navodeći da bi to mogli da budu specijalizovana međunarodna izložba “Ekspo 2027” i drugi ekonomski projekti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x